Tietoa projektista Katoavat kuvat

Katoavat kuvat, -hiivagrammeja ja anthotypioita projekti perustuu vuonna 2014 aloittamaani tutkimukseen, jolloin tein ensimmäiset kokeiluni elävien kuvien kanssa. Vuonna 2015 valmistuin taiteen maisteriksi Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta, Median laitokselta, Medialaboratoriosta, uusi media pääaineena.

Tein taiteellisen lopputyöni biotaiteen ja valokuvauksen parissa, jossa työni taiteellisia lähtökohtia ja teemoja olivat luontosuhteeni, biosentrinen arvokäsitys ja mikrobiologian suhde olioihin. Tutkin luontoa erilaisten mikrobiologiassa käytettävien kasvualustojen avulla. Näille elatusalustoille viljelen hiivaa ja valotan uv-led- ja loisteputkivalojen avulla rasterikuvia. Kuva muodostuu 48 tunnin valotusprosessissa, kun kalvolle tulostettu musta rasterikuva suojelee hiivasoluja ja uv-säteet tappavat loput. Projektini keskeiset kysymykset liittyivät luontosuhteeseeni, katoavaisuuteen, materian kiertokulkuun sekä valokuvaukseen ja aikaan. Pohdin miten omat tekoni vaikuttavat luontoon ja ympäristööni.

Katoavat kuvat, -hiivagrammeja ja anthotypioita on jatkoa vuonna 2013 alkaneelle taiteellistelle tutkimukselle, joka perustuu kokeelliseen seurantatutkimukseen, jossa tutkin maailmaa taiteellisesti, biotieteiden menetelmien avulla.

Kuvasin muotokuvia tuntemattomista ihmisistä työhuoneellani, jonne perustimme:

Vanha Paloasema Pop up -studion

Työni tulokset tulevat näytille Kotkan valokuvakeskukseen lokakuussa 2016.